De Lef Kist

Voor het voortgezet onderwijs

Speciaal voor mentoren in het voortgezet onderwijs is de LEF-kist voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld.

 

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Kennismaking
  • Burgerschap
  • Diversiteit
  • Goede doelen

Voor elke mentor is er:

  • Een lesmodule met meer dan 30 lessen over kennismaking, burgerschap, diversiteit en goede doelen.
  • Het geheimenspel
  • Het diversiteitsspel

Het geboortespel

Voor het v.o. – MBO en HBO

Tijdens een gastles op het voortgezet onderwijs en het MBO / HBO wordt het Geboortespel gebruikt om (seksuele) diversiteit op een interactieve manier bespreekbaar te maken. Zo kunnen jongeren zich inleven in de gevoelswereld van mensen die anders zijn dan zijzelf. Ze zullen ook leren om na te denken voordat ze het meest gebruikte scheldwoord homo naar elkaar roepen. 

Het Geboortespel is door Schiedams LEF bedacht en ontwikkeld. Het doel van het spel is de deelnemers te laten ervaren dat het geen keus is hoe je geboren wordt. Ben je bij je geboorte een jongen / meisje / hetero / homo / bi / transgender / rijk / arm / Moslim / Christen of atheïst? Als iets duidelijk is bij het Geboortespel, dan is het dat dit zaken zijn die je als baby niet zelf kunt bepalen.

Het spel kan professioneel begeleid worden door een medewerker van Schiedams LEF. Het is ook mogelijk om een ​​docententeam te trainen om zelf met dit spel te gaan werken.

Voor de brugklas heeft Schiedams LEF het diversiteitsspel gemaakt. Dit spel lijkt op het geboortespel, maar is meer geschikt voor brugklassers. In het diversiteitsspel kijken we naar het gezin waar je opgroeit, heb je 1 ouder, twee ouders of een pleeggezin? Misschien heb je wel twee vaders of twee moeders. Wat is je hobby, is dat een typische jongens- of meisjeshobby? Hoe zie je eruit, welke religie hebben je ouders, is er genoeg geld in het gezin? Met het spel ontdek je dat je bij je geboorte niets te bepalen hebt en krijg je inzicht in de leefwereld van een ander. 

Wat betekent respect voor jou?

Met sommige gemeentes hebben wij afspraken gemaakt over de kosten van het materiaal. Neem contact met ons op om te kijken wat de kosten voor u zullen zijn.