Het geboortespel

Voor de professional

Het Geboortespel is door Schiedams LEF bedacht en ontwikkeld. Het doel van het spel is de deelnemers te laten ervaren dat het geen keus is hoe je geboren wordt. Ben je bij je geboorte een jongen/meisje/hetero/homo/bi/transgender/rijk/arm/Moslim/Christen of atheïst? Als iets duidelijk wordt bij het Geboortespel, dan is het dat dit factoren zijn die je als baby niet zelf kunt bepalen.

Het Geboortespel kan worden gebruikt om uitleg te geven over seksuele diversiteit aan professionals, zoals bijvoorbeeld medewerkers van Wijkondersteuningsteams, mensen in de zorg of docenten. Het spel zorgt voor boeiende interactie en is een middel om diversiteit bespreekbaar te maken. Tijdens deze workshop krijgen de medewerkers handvatten om cliënten/leerlingen die ‘anders zijn’ goed te kunnen begeleiden.

Voor kinderen van 10-14 jaar hebben wij het Geboortespel voor het p.o. (diversiteitsspel) gemaakt. Hier worden kaarten gebruikt die gaan over je uiterlijk, gezinsdiversiteit, hobby’s, geloof en geld. Onderwerpen die aanleiding geven tot een goed gesprek over diversiteit.

Het is ook mogelijk om een Train de Trainer te volgen bij Schiedams LEF. Hierna kunt u met een licentie voor een jaar, zelf aan de slag met het geboortespel.

geboortespel p.o.

Met sommige gemeentes hebben wij afspraken gemaakt over de kosten van het materiaal. Neem contact met ons op om te kijken wat de kosten voor u zullen zijn.

Rotterdam met LEF

Rotterdamse basisscholen kunnen schooljaar 2017-2018 gratis deelnemen aan Rotterdam met LEF. Zij lenen hiervoor een LEF-kist en kunnen vier diversiteitslessen geven aan groep 1 t/m 8. De vijfde les is een LEF-dag. Hiermee voldoen zij aan kerndoel 38. Het pakket is inclusief een gratis docentenbijeenkomst en gastles, verzorgd door Schiedams LEF. Op woensdag 25 oktober is de kick-off voor dit project in de Bibliotheek Rotterdam. Mail naar info@schiedamslef.nl voor meer informatie.