Ons nieuwe boek over genderdysforie bij kinderen en jong volwassenen is uit!

Twintig ouders, transgender kinderen en jongeren zijn geïnterviewd en alle verhalen zijn gebundeld in dit boek. Zodat iedereen die persoonlijk of beroepsmatig in aanraking komt met transgender personen kan lezen wat belangrijk is en waar je hulp kunt krijgen. Het boek bevat tips en verwijzingen naar instanties die zich gespecialiseerd hebben in hulp. Het boek is niet alleen een boek vol herkenning, maar een must read voor iedereen die ervoor wil zorgen dat transgender mensen zich veilig kunnen voelen in onze samenleving.

  • Titel: Het mooiste dat je kunt worden is jezelf
  • Door: Carolien Kruijs en Sandy Kardolus
  • Illustraties: Jikke Kuiper
  • ISBN nr. 978-94-6328-393-9
  • Prijs € 17,95

U kunt het boek bestellen bij elke boekhandel of via info@schiedamslef.nl

In dit filmpje vertelt Schiedams LEF waar het boek over gaat https://www.youtube.com/watch?v=WVQ-btBDD3A&t=8s

 

 

  

BINNENKORT VERSCHIJNT ONS NIEUWE BOEK

‘HET MOOISTE DAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF’

20 ouders, jonge transgender kinderen en transgender jongvolwassenen hebben meegewerkt aan dit boek. Zij vertellen over hun ervaringen met vrienden, familie, hun omgeving, de school en professionals in de zorg. Kinderen zijn soms nog heel jong als ze erachter komen dat hun lijf niet bij hun gevoel past. De mate waarin je al jong jezelf mag zijn heeft invloed op je geluk als volwassene. In de verhalen, die ontroerend, verrassend en soms ook grappig zijn, leest u tegen welke problemen transgender personen kunnen aanlopen en welke oplossingen er zijn. De meest bijzondere gebeurtenissen zijn door illustrator Jikke Kuiper in een tekening verbeeld. Dit boek bevat veel tips en is een musthave voor ouders van transgender kinderen en professionals. De verschijningsdatum is november 2020.

U kunt een mail sturen naar info@schiedamslef.nl, dan geven wij u een seintje als het boek te bestellen is.

0-0-0-0-0-0

Zondag 23 juni 2019 presenteerde Schiedams LEF het omkeerprentenboekje Stefan en Katie over 2 transkinderen.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Brand Berghouwer, voorzitter van Transgender Netwerk Nederland.  

Stefan en Katie gaat over Stefan die zich een meisje voelt en Katie die zich een jongen voelt. Ze gaan naar school en worden aangesproken door een meisje, dat zegt dat het gek is zoals zij eruit zien. De juf vertelt in de kring een verhaal over een jongen die zich meisje voelt en een meisje dat zich een jongen voelt. Van de juf mag iedereen zichzelf zijn! Het boekje is te koop bij Schiedams LEF voor € 20 inclusief lessen voor op school. Gebruik ons contactformulier voor uw bestelling.

Filmpje over Treiterkoppen, kangoeroes en geheimen in het Jeugdjournaal van 19 november 2007

Zondag 19 november 2017 verscheen Treiterkoppen, kangoeroes en geheimen. Mail ons op info@schiedamslef.nl als u het wilt aanschaffen.

https://www.transgenderinfo.nl/invoelbaar-kinderboek-jonge-transgender/