Projecten

Bekijk hier al onze leuke projecten

In samenwerking met het Corine van Dun fonds en PANN-fonds heeft Schiedams LEF een lesmodule genderdysforie gemaakt voor kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van het primair onderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Deze lesmodule behoort bij het boek Treiterkoppen, kangoeroes en geheimen. In dit boek verhuist de stoere Bikkel van Friesland naar Rotterdam. Hier weet niemand dat Bikkel als meisje is geboren. Tijdens een uitje dreigt zijn geheim uit te komen. Dan wordt het tijd voor openheid en houdt Bikkel een presentatie over zichzelf in de klas met hulp van zijn juf. Mail naar info@schiedamslef.nl voor meer informatie.

Klik hier en hier voor recensies van het boek.

Rotterdam met LEF is een samenwerking tussen gemeente Rotterdam, bibliotheek Rotterdam, Anti Discriminatiebureau RADAR en Schiedams LEF. Alle Rotterdamse basisscholen kunnen gratis gebruik maken van een LEF-kist vol met boeken, lessen en materialen over (seksuele) diversiteit. Hiermee kunnen leerkrachten zelfstandig les geven aan de groepen 1 t/m 8. Elke groep krijgt vier lessen, de vijfde les is een LEF-dag voor de hele school. Een dag waarop iedereen zichzelf mag zijn.

Dankzij subsidie van de gemeente krijgt elke school er een gratis gastles bij voor groep 7 plus een docentenbijeenkomst. Mail naar accountmanagers@bibliotheek.rotterdam.nl om de LEF-kist aan te vragen.

Klik voor een artikel over Rotterdam met LEF in het ROM (Rotterdams Onderwijs Magazine) hier