De LEF-kist

Voor het basisonderwijs

We hoorden een 18-jarige jongen eens verzuchten: ‘Hadden ze op de basisschool maar verteld dat homo zijn ook oké is.’ Dit was voor ons een teken om te gaan onderzoeken welk lesmateriaal er voor basisscholen is op het gebied van seksuele diversiteit. Dat lesmateriaal bleek er bijna niet te zijn. Omdat wij allebei uit het onderwijs komen zijn we zelf een leskist gaan ontwikkelen, die we LEF-kist hebben genoemd. We gingen op zoek naar leuke prentenboeken en voorleesboeken over diversiteit en maakten er voor elke groep meteen vijf lessen bij.

Waarom zou je voor de LEF-kist kiezen?

  • De lesmodules bieden een doorgaande lijn diversiteit voor groep 1-8.
  • Je vindt de mooiste boeken over diversiteit in de LEF-kist.
  • Altijd al een kleurboek gezinsdiversiteit willen hebben? De LEF-kist heeft het.
  • Geen zin/tijd/inspiratie voor een themaweek? Met de LEF-kist ben je snel voorbereid.
  • Lessen kunnen in 1 (thema)week of door het jaar heen gegeven worden.
  • Met de LEF-kist voldoet je school aan SLO doel 38.

— Bestel de LEF-kist voor 31 mei 2022 en je krijgt ons boek ‘Het mooiste dat je kunt worden is jezelf’ t.w.v. € 20,95 er gratis bij. Kosten LEF-kist € 495,–

En dan nog iets:

Gun je jouw klas een te gekke gastles over diversiteit of wil je je team professionaliseren op het gebied van seksuele diversiteit? Stuur een mailtje via het contactformulier en we vertellen je er alles over.

Genderset

Voor het basisonderwijs en de brugklas

 

We hebben een prentenboekje gemaakt voor jonge kinderen. We vinden het namelijk belangrijk dat je aan jonge kinderen iets kunt uitleggen over transgender kinderen. Stefan en Katie is de titel van een omkeerboekje, dat gaat over een jongen die zich een meisje voelt en een meisje dat zich een jongen voelt. Het boekje is geschikt voor kinderen van 5-8 jaar en we hebben er een stappenplan bij gemaakt voor ouders en school.

Voor de oudere kinderen hebben we het boek  ”Treiterkoppen, kangoeroes en geheimen” geschreven plus een lesmodule, geschikt voor kinderen van groep 6-8 en de brugklas.

Als een leerling in de klas transgender is, kan de leerkracht met behulp van de genderset onderwijs helpen om de leerling zichzelf te laten zijn in de klas. Onbekend maakt onbemind, zeggen wij altijd. Als je kinderen vertelt en voorleest over dit onderwerp, leer je ze om zich in een ander kind te verplaatsen en zo ontstaat er meer begrip. Deze genderset kan daarbij een grote hulp zijn, is onze ervaring.

Quotes van leerlingen

Dit is echt out-of-the-box denken.

Ik durf nu eindelijk in de klas te vertellen dat ik gevoelig ben.

Morgen trek ik mijn roze shirt aan naar school, want ik weet nu dat ik mezelf mag zijn.

Krijgen we deze lessen volgend jaar weer?

Ik snap nu dat je geen keus hebt, maar als homo geboren wordt.

Met sommige gemeentes hebben wij afspraken gemaakt over de kosten van het materiaal. Neem contact met ons op om te kijken wat de kosten voor u zullen zijn.